Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Karides Tarifleri

Fesleğenli ve Portakallı Norveç Karides “Hors d’oeuvre”

Karidesler 800 metreye kadar olan derinliklerde yaşarlar.Karides sağlıklı bir besindir: 100 gr karides sadece 0,8 gr yağ içermesine karşılık protein açısından zengindir ve kolesterol içermez.

4 KIŞILIK
 

  • 350 gr haşlanmış,
  • ayıklanmış Et Karides
  • 1/2 Kırmızı Tatlı Biber
  • 5 Adet ince kıyılmış
  • Arpacık Soğanı
  • 1 Adet Portakal
  • Mevsim Yeşillikleri
  • (Marul, Roka, Dereotu vs.)
     

SOS IÇIN

  •  Limon Suyu
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1/2 Kırmızı Tatlı Biber
  • 5 Adet taze Fesleğen Yaprağı
  • 1 Çay Kaşığı taze Zencefil
  • 2 Diş ince kıyılmış Sarımsak
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

½ kırmızı tatlı biber ile kabukları soyulan portakal küp şeklinde doğranır. Doğranmış tatlı biber ve portakal, karides ve arpacık soğanları ile birlikte karıştırılır.
Arta kalan ½ kırmızı biber halkalar şeklinde doğranarak ayrı bir kapta, limon suyu, zeytinyağı, zencefil ve sarımsak ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırılır.
Servis tabağına yerleştirilen karides karışımının üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Mevsim yeşillikleri ve fesleğen yaprakları ile servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın